Setembre: nens i caps de setmana

El setembre tornen les rutines: l’escola i els caps de setmana a  Cal Calot.

Rutines

Sortim de la gresca intensa de l’estiu. Els gelats ja ens han abandonat, el banyador comença a hivernar amagat a la calaixera i els vespres es van escurçant. Això només vol dir una cosa;  arriba el setembre. Amb mandres comencen a arribar de nou les rutines que s’allarguen durant mesos. La paraula rutina, normalment ens genera pànica  però amb ella, també arriben coses bones.

Una d’elles, és  l’escola. Els petits no en volen sentir a parlar, però en el fons els encanta anar-hi; retrobar-se amb els amics, estones de confidències, jocs, l’olor dels llibres nous… i els pares, tots,  saltem d’alegria, perquè els nens són preciosos, però esgoten.

 

                                  Primera pluja de setembre

 

Amb l’arribada del setembre, també arriben coses bones: móres, algun bolet, alguns ruixats, ens tornem a posar aquell jersei màniga llarga que al final de la primavera ja odiàvem però que ara el tornem a abraçar amb ganes. I el millor de totes aquestes rutines, són els caps de setmana, especialment quan els vius a Cal Calot.

 

“arriben coses bones…els caps de setmana, especialment quan els vius a Cal Calot”

 

 

Ser nen a Cal Calot

Venir a Cal Calot a passar el cap de setmana és una molt bona opció per aconseguir que el teu cos i ment recarreguin les energies per afrontar una nova setmana, i fer-ho en família, és perfecte per a tots. També per els petits. Perquè ells també necessiten l’ànima calmada per afrontar els  reptes de la próxima setmana. Viure al mig de la natura els ajuda a abandonar l’estrès encomanadís de la ciutat i els horaris estrictes. Permet deixar l’aire contaminant de les grans poblacions, i respirar la brisa sana i fresca de la muntanya. Venir a Cal Calot és sinònim de llibertat per els més petits. Saps que no els pots treure els ulls de sobre, i que cal posar límits,  però es mereixen la llibertat de corre pel bosc, saltar rocs, enfilar-se als arbres… Han de sentir-se lliures i rebre els instints, sons i olors més primaris per veure el despertar de la seva ment.

 

“Han de sentir-se lliures…veure el despertar de la seva ment”

 

Activitats a la natura

La natura i el bosc, són un gran aliat per distreu els nens i encara que a vegades no ens en adonem, és una de les millors escoles.  Les aventures més bàsiques sempre hi són: recollir quatre flors, anar a buscar bolets, una excursioneta … però amb una mica d’imaginació se’ls pot tenir ben distrets unes llargues estones, sense el brogit de la ciutat, posant plena atenció en el moment,  i descobrint que no totes les flors són iguals, que algunes tenen formes realment estranyes i que el soroll de les seves petjades entre la fullaraca seca és una melodia dòcil i relaxant.

 

 

Petit mandala 

 

Viure així, és una de les millores experiències que els pots oferir els teus fills, encara que sigui només durant un cap de setmana. Els ajuda a  desenvolupar la creativitat i destresa. Se’ls desperta les ganes de descobrir i convertir una tarda de joc, en una gran aventura. Una manera dinàmica i divertida d’aprendre; sumar i restar aglans, fer mandales amb fulles de mil colors, pintar pedres – només pedretes, si us plau, no voldria trobar-me les parets plenes de grafits -, buscar plomes perdudes i fer una corona d’indi, escoltar els pica-soques donant cops de bec a les escorces dels arbres, o simplement aprendre a caminar en un terreny ple d’entrebancs totalment distint a la duresa de l’asfalt, treballant l’agilitat, l’equilibri i la coordinació física.

 

La millor teràpia

Són tants els estímuls que ofereix la natura, és una gran teràpia emocional. A vegades n’hi ha prou en observar per fer que se sentin  sorpresos amb els capricis de la natura. Perquè no és el mateix veure a ploure a ciutat, que deixar-te mullar per la pluja  i omplir-te de l’olor de terra mullada. Perquè no sonen igual els esquitxos d’un cotxe travessant un bassal, que el repic constant que fa el degoteig de la pluja a la teulada. No s’observa igual una tempesta entre carrers de ciutat, que una tempesta en la solitud de la muntanya.

 

“Si ets mare o pare, avi o àvia….si vens a Cal Calot amb els nens, no deixis que s’ho perdin”

 

I si creieu que el ventall de propostes es queda curt, observeu com pasturen les nostres vaques brunes, o veniu a visitar la nostra granja d’ovelles. No hi ha res millor que agafar un xaiet en braços!

 

Fruits silvestres

 

El turisme rural, en família, millor si és a Cal Calot.