Les dues N més explosives.

N de nens, i N de neu, una combinació explosiva i que en embogeix. 

 

 

Quan rebem alguna trucada vostra, per informar-vos sobre la disponibilitat a la casa, normalment,  la feu quan esteu reunits amb familiars i amics plantejant el vostre cap de setmana rural idíl·lic. Aquestes trucades són sempre motivants perquè destil·len molt d’entusiasme i il·lusió per venir a passar un “finde” genial. – I us ho he de dir, m’encanten, perquè em fa feliç poder oferir aquest trosset de “cel”-. Però bé, d’això ja us en parlaré en una altra publicació, avui la neu és la protagonista. Seguiu llegint…

 

La cirereta del pastís

A l’hivern, la neu és la cirereta del pastís per acabar d’aportar moments divertits. Qui més en gaudeix són sense cap mena de dubte, els nens. I les nenes.

Doncs això, nens i neu, la combinació explosiva que a part de regalar-nos moments  de fàcil distracció pels petits, fotografies originals, taquicàrdies en contemplar la bellesa del paisatge cobert de blanc, cansament, agulletes, i un llarg etc…també aporta alguna coseta més en els grans. Ens ajuda a despertar aquell nen o nena interior que fa anys que reposa adormit, dins aquesta cuirassa d’adult, i que no troba millor manera de tornar a despertar, que fer-ho en el moment d’ embogir-nos amb la neu.

 

Paisatge nevat a l’entorn de Cal Calot

 

Com embogir-nos amb la neu

Maneres per embogir-nos amb la neu:

 

  1. La més tradicional: la manera més tradicional i ideal per entrar en contacte per primera vegada amb la gèlida neu és el que s’ha fet tota la vida, la construcció d’un ninot de neu. Una manera d’enfortir vincles entre grans i petits i treballar en equip.
  2. Per els més buscabregues: tant tradicional com l’altra però sense cooperació ni treball en equip, la clàssica “guerra de neu”. Vinga a fer projectils … vinga a fer bons llançaments. On tot s’hi val
  3. Baixades lliscant: tant clàssica com les anteriors, hi ha les baixades en trineu. Resulten el primer contacte amb la velocitat. I es pot practicar en vàries modalitats! Amb trineu individual, o amb bus-plàstic improvisat. Sabeu de què parlo, oi? Estirar un plàstic ben gran al cap de munt de la pujada, seure-hi tanta gent com hi càpiga i avall que fa baixada! M’encantava!

 

Com ho veieu? Suposo que aquestes modalitats, tots les heu posat en pràctica en algun moment oi?

Remarcar-vos, que potser si esteu de sort i ens neva a la cota de 990m, on ens trobem, aquestes tres modalitats les podreu practicar sense haver de marxar de Cal Calot.

 

nens i neu, una combinació explosiva

 

      4. La neu a les pistes: a veure, us ho he de dir, aquesta és la modalitat menys econòmica. L’equipació i les infraestructures de les estacions d’esquí tenen un cost, però venir a Cal Calot a l’hivern i no pujar a l’estació de Port del Comte, és un error.

Estic parlant d’una estació molt familiar. Amb panoràmiques d’infart. Podeu practicar esquí alpí, snowboard, raquetes de neu…també hi ha una zona per a trineus de neu i tubbies. A part d’un munt de serveis i varies escoles d’esquí. Posant fàcil la seva practica en els més principiants.

 

Petit principiant a l’estació d’esquí de Port del Comte

I si el què preferiu, és lliscar a un altre ritme, i gaudir amb més tranquil·litat de la natura, animeu-vos a visitar l’estació d’esquí nòrdic de Tuixent-Lavansa.

 

Una N molt apreciada

Dit tot això, potser alguns pensareu que la neu no és una peça clau per passar un “  finde” genial. Estic totalment d’acord amb tots vosaltres. Només cal tres ingredients per passar uns dies genials; predisposició a passar-ho bomba, un allotjament com cal i un entorn fantàstic. Però…a veure, si a l’estiu la cirereta del pastís és l’aigua, a l’hivern, no pot ser altra la protagonista, sino la Neu.

 

Cal Calot. Nevada’19

Nens i nenes, la neu us espera!