La proposta de Nadal.

El Nadal; bogeria, disbauxa, remordiments i una proposta.

 

Inici de la Bogeria

Les festes de Nadal ja són a la cantonada. Dies colgats de tradicions, hàbits, costums i accessos. Comencem unes setmanes abans fent una felicitació de Nadal per a la família i amics. Recordo que abans anàvem a la llibreria del poble i compràvem diminutes postals amb il·lustracions del pessebre, que recordaven les estampetes dels diumenges de missa. Tot molt barroc i econòmic, però autèntic, perquè el més important eren els bons desitjos que hi escrivíem. Res, quatre paraules perquè les dimensions eren el que eren, i l’espai no donava per més. Dic autèntic, perquè les felicitacions de Nadal, actualment, són més aviat un aparador de fills fotogènics, tots amb fusta de model de revista, equipats amb roba d’abric i envoltats per una aura de llums càlides, en decorats de fusta al més pur estil escandinau.

Què voleu que us digui? Que no m’agraden? Doncs si, són molt boniques, però que carai, treballeu-vos unes frases plenes de bon desitjos també, que l’important és el contingut que surt del cor. (massa ensucrat? és així)

 

Postal de Nadal, Cal Calot’18

 

La disbauxa

Arriba el dia 24. La casa està plena de decoració nadalenca. Les felicitacions de Nadal han estat totes entregades. I un cop arribeu a casa després de treballar, us sentiu posseïts per l’entusiasme de revisar el contingut del vostre lot de Nadal, (això els que nos sou autònoms, és clar). I el vespre, comença la primera de les fartaneres i la que dona el tret de sortida a tots els actes i hàbits nadalencs que fan que les festes de Nadal, siguin dies especials; cagar el tió, anar a veure els pastorets, visitar pessebres vivents, entregar la carta al patge, anar a rebre els Reis amb el fanalets (que la majoria d’ells, ja no tenen res a veure amb els que fèiem a cops de tisora i cartolina)…i per descomptat, entre acte i acte, seguim amb les fartaneres.

Si, una rere l’altra.

 

Decoració nadalenca.

 

De fet, pensava deixar-vos una recepta fàcil i original per fer amb la família,  per seguir aportant una mica més de calories a la vostra dieta nadalenca, però he desestimat la idea, perquè sinó us gastareu el pressupost  en digestius.

 

Els remordiments

Com anava dient, els dies de Nadal són plens d’àpats contundents i calòrics. Són clarament imprescindibles per combatre el fred de l’hivern (ha-ha-ha), però sabeu com acaba tot aquest descontrol, oi? Doncs si, amb una allau de remordiments. Però mentre no arriba l’any nou, encara ens permetem una treva d’uns dies, per seguir engolin tots els dolços que se’ns fiquen el davant, perquè, què carai…ens ho mereixem.

Però acaba arribant temut dia 1.

Després d’una nit de disbauxa, estem disposats a fer un “resset” en les  nostres actituds, i començar a complir  els nous propòsits que ens faran millors persones. I el primer propòsit d’aquesta llista, i el de la majoria de persones del món mundial, és el de cuidar-nos i començar a fer exercici físic.

 

La proposta

I sabeu què us dic? Doncs que no hem d’esperar al dia 1 per començar a cuidar-nos. Cada dia ha de ser el dia 1. Sigui un dia festiu o laboral, és important que trobem un moment per cuidar-nos.

Per això, els afortunats que aquest Nadal us allotjareu a Cal Calot, podreu combinar les fartaneres Nadalenques amb estones d’exercici físic. Doncs a la Vall de Lord (per si encara no us en heu assabentat…), hi ha mil opcions per cremar calories. Btt, sendersime, esquí…

 

A la Vall de Lord hi ha mil opcions

 

Aquí us deixo l’enllaç de l’anomenada Ruta de les Pomeres. Acabada de senyalitzar. És bonica, curta i apte per a tothom. Permet conèixer l’entorn més pròxim a Sant Llorenç de Morunys, trobar racons especials, gaudir del paisatge i per descomptat, cremar alguna caloria i alliberar-nos dels remordiments post-fartanera!

 

 

Imatge de la Ruta de les Pomeres

 https://lavalldelord.com/ca/ruta/ruta-de-les-pomeres/

 

 

 

Molt bones festes a tots i salut!