3 Motius per venir de cap de setmana rural.

Un cap de setmana rural a Cal Calot, és molt i molt més que un “finde”.

 

L’encapçalament d’aquesta entrada en el blog, no sé si us resulta gaire atractiu, doncs ser que sona molt propagandístic però és que a vegades cal donar-ho tot mastegat perquè obrim els ulls. No sé si us hi trobeu vosaltres, però sovint, sóc físicament en un lloc concret, però el cap als núvols. Bé, més que als núvols, el tinc en una centrifugadora. A vosaltres també us passa, oi? i és que ens passem el dia donant voltes a mil coses a la vegada. La feina que hem d’enllestir, la llista de la compra, preocupacions, obligacions…. I per últim, ens agafem a aquells somnis plens d’esperances. Tot barrejat dins el nostre cap resulta pitjor que una bomba. Ens emboira la realitat i se’ns escapen moltes coses. Pareu màquines! Aterreu aquí d’una vegada per totes, obriu bé els ulls i llegiu els motius  pels quals heu de venir a Cal Calot. Venir per escapar de la rutina no és l’únic motiu per fer-ho. Hi ha molts més motius per fer de la vostra escapada a casa nostra, la millor opció.

 

1r Motiu: la casa

Per un cop, siguem materialistes i deixem-nos d’hipocresies. Perquè negar-ho, la casa és maca i pràctica. Rehabilitada totalment, consta d’una àmplia sala-menjador connectada amb la cuina. Perquè no passi allò de que mentre uns fan la partideta, els altres vora el fogons, només s’assabenten del xup-xup de l’olla.

Resulten espais confortables i ben equipats; sofàs, taula, tauletes, bancs….i tot amb un munt de llum natural entrant per les finestres, finestrals i balcons.

Les habitacions, són àmplies també. I càlides. Amb terra de parquet, sostres acabats en fusta, entrada de llum natural des de l’exterior i bany privat en cada una d’elles. Fantàstic, oi? Si…si..ho heu sentit bé, bany privat en cada habitació. Perquè ja se sap allò que diuen, “ juntos pero no revueltos “ , i és que hi ha coses, que demanen intimitat.

 

bany privat en cada habitació, fantàstic, oi?

 

I si a l’habitació us hi sentiu sols, però a la sala gran us hi atabaleu, podeu baixar a la saleta de la planta inferior i relaxar-vos llegint una novel· la, gaudir d’una plàcida “hora del te” …   amb la muda companyia del futbolí,  a l’espera d’aportar certa diversió entre el grup.

 

I a més a més, la casa té la qualificació energètica A, la més eficient. Bons tancaments, llums led, calefacció de biomassa…

 

Què us en sembla?

 

Vista lateral de Cal Calot i bala d’herba.

2 n Motiu:  l’entorn.

Normalment, anar de turisme rural és sinònim d’acostar-se a la natura. A buscar-ne el seu silenci, les seves olors i colors. A Cal Calot, no només us hi acostareu, sinó que us hi sentireu integrats.

Estem a la Vall de Lord, el prepirineu català, al nord de la comarca del Solsonès i a tan sols 30 minuts de l’estació d’esquí del Port del Comte. Això vol dir; Natura 100%.

Allotjar-vos aquí no és apte per els que tingueu fòbia a la natura (si és que això és possible) doncs escapar d’ella és impossible ja que la casa està envoltada per bosc de roures, alzines, pins…i per alguns camps de conreu. Si sortiu el balcó, sentireu la fressa de l’aigua baixant pel Torrent de la Barata, el cant d’algun ocell engrescat i el repic d’alguna esquella balancejada pel pasturar tranquil de les vaques entre el bosc.

 

natura 100%, impossible escapar-ne.

 

I tot aquest silenci i aquesta pau a menys de 10 minuts de St. Llorenç de Morunys, la principal població de la vall, on trobareu un munt de serveis i establiments. I el millor de tot, és que no tanquen els caps de setmana….si sou dels que no feu llista, i un cop arribats a Cal Calot veieu que us heu deixat quelcom, no us preocupeu, no sou a la fi del món, aquí hi trobareu el més necessari.

 

Panoràmica de la Serra de Port del Comte.

 

3r. Motiu: valors

Allotjar-vos a Cal Calot, és sinònim de donar vida el territori. Les zones de muntanya són un territori cada vegada més despoblat. Tot i les comoditats de les que gaudim actualment, cal remarcar que hi escassegen les oportunitats, i fer-hi vida, a vegades resulta complicat. Nosaltres som una família jove, dedicada al bestiar. Viure del sector primari és difícil, arriscat i sacrificat. El bestiar no és una ciència exacte, els preus són els que són, i que ens hi puguem guanyar més o menys la vida, depèn, en certa mesura, dels  capricis de la meteorologia. I per acabar-ho d’arrodonir demana dedicació els 365 dies de l’any.

 

la muntanya, territori cada vegada més despoblat.

 

És per això, que per nosaltres, com molts altres pagesos, gestionar una casa de turisme rural és la manera de poder arribar a viure del sector primari en una zona de muntanya. Una vida que sembla molt bucòlica, certament ho és, però també comporta moltes dificultats.

 

 

Ovelles del nostre ramat pasturant.

 

El vostre granet de sorra.

Cada grup que veniu a allotjar-vos a Cal Calot, ens dona una mica de vida a nosaltres, i una mica de vida al territori. Potser no us en adoneu però aporteu el vostre granet de sorra.

Les zones rurals són molt boniques. Cal cuidar-les i preservar-les però perquè això sigui possible, és necessari que siguin llocs habitats i amb recursos per poder-los mantenir en vida i ser ben gestionats.

Nosaltres estem molt contents de poder oferir l’experiència de viure, ni que sigui per pocs dies, en un indret de muntanya preciós en el que podeu trobar aquella pau que a molts llocs es busca i no es troba. Poder-la compartir amb vosaltres i saber que d’alguna manera us emportareu un trosset d’aquest indret en el vostre record ens fa feliços igual que ens en fa els vostres granets de sorra.

 

 

Moltes gràcies per venir a viure aquesta experiència. És més que un “finde”.