Un nou espai: el porxo.

A Cal Calot ha arribat un nou espai; el porxo. Llestos per gaudir-lo?

 

El 2021 tornareu a ser-hi. 

Fa unes poques setmanes que hem encetat el 2021. Un any en el que tots hem dipositat moltes esperances. És l’any en el que derrotarem aquesta pandèmia mundial i l’any en el que tornarem a encaminar els nostres projectes.

Possiblement res serà del tot igual, però amb empenta reconstruirem les nostres vides, transformant-les en un viatge encara millor.

Cal Calot, ha passat un any molt solitari. La casa ha estat buida durant mesos. Hi ha moments angoixants i desmoralitzadors. Sabeu que és un projecte relativament nou, i com a tal, els inicis mai són fàcils. Només faltava ensopegar amb la pandèmia per desestabilitzar-ho tot una mica més. De totes maneres, la il·lusió i l’esperança pot amb tots els obstacles. Si és cert que potser no podrem avançar tan ràpid com volíem, però pas a pas anirem assolint els nous objectius per fer que Cal Calot, sigui encara millor.

 

Vista de la casa i el porxo.

Nou projecte, nou espai.

Amb aquesta il·lusió i esperança, i amb alguna cosa més, com un bon equip de treball, hem aconseguit rehabilitar l’antiga pallissa de Cal Calot. Ara és ” El Porxo”. Cal dir, que només s’ha arreglat una primera fase del projecte total que hi havia previst, però estem igualment molt satisfets. En mig d’aquest temporal hem aconseguit remodelar una part molt important i possiblement la que en traureu més partit, la zona de barbacoa.

Els que ja us heu allotjat a Cal Calot, sabeu que la barbacoa que teníem, tot i ser pràctica i de dimensions més que acceptables, estava a l’exterior, a sol i serena. I els cuiners del grup els tocava coure la teca acompanyats de les inclemències del temps. A vegades eren dies de treva meteorològica però ser d’alguns que vau cuinar paraigües en mà, intentant aturar la pluja i fins i tot la neu. Estàvem totalment d’acord amb vosaltres quan fèieu la petició d’una teulada però com deia abans, és difícil engegar un projecte nou, i sovint cal anar pas a pas. Per fi, just per Nadal, el porxo es va estrenar. El mig de l’hivern potser no és la millor època per estrenar un espai obert com és aquest, però aquest any ha anat tot entravessat, i si una cosa ens ha ensenyat aquest virus, és que fer plans pot ser la més gran de les absurditats, així que sincerament, m’és ben igual que s’hagi estrenat el mig de l’hivern i no el mig de l’estiu, l’important és haver-lo rehabilitat i que quan vingueu  ja el pugueu gaudir.

 

Zona de barbacoa, amb taulell, pica, illa central…

El Porxo

Com us deia, és un espai força obert. A l’hivern però també es pot gaudir. Les hores de més sol i amb roba d’abric també s’hi està ben bé. Fa unes grans balconades que miren a la muntanya i per l’altre costat, el que dona a l’ermita, hi ha els accessos, que queden a peu pla, com la casa, de tal manera, que la gent gran o persones de mobilitat reduïda eviten escales i graons. Us recordo que a la primera planta de la casa, a part d’haver-hi la sala-menjador i cuina,  també hi trobareu dues habitacions. Per tan, a les principals zones comunes s’hi pot accedir còmodament sense haver de pujar i baixar escales.

En el porxo hi trobareu la zona per cuinar formada per una barbacoa i un espaiós taulell amb una gran pica i espai per deixar estris, begudes…també hi ha una illeta al centre d’aquest espai, per fer el vermut mentre es cuina o simplement deixar les safates carregades de teca. També hi trobareu un cubell gran per la brossa i una navera. I la llenya, carbonet, butà, paella gran…

A continuació hi ha les taules de fusta exteriors per asseure-us i gaudir de l’àpat i llavors us esperen el futbolín i la taula de ping-pong, per fer baixar el tiberi. Ah, i no menys important, que sapigueu que també hi trobareu un lavabo. Evitareu sortides i entrades a la casa. Més pràctic i còmode impossible.

 

Equipaments del porxo

El porxo és un espai complementari que farà encara més especials les vostres estades a Cal Calot. Una zona nova per esbargir-vos del grup quan us trobeu saturats, un espai de jocs ideal per esverar-vos, cridar i fer gresca sense molestar els companys que prefereixen la calma d’una lectura entretinguda. Un espai per gaudir dels plaers culinaris del menjar cuit a la brasa o d’una paella descomunal. Cuinar amb la màgia del foc, el crepitar de la brases…aquests plaers tan autèntics que sovint no podem fer a les nostres llars, sobretot perquè el que els fa més especials és el fet de compartir-los amb grup. Amb la colla d’amics i amb tota la família. En el porxo gaudireu d’eternes sobretaules, on a ningú se li farà tard, on no haureu de patir per molestar els veïns i on un cop tips, els nens, podran aixecar-se i corre esvalotats pels entorns sense perill.

 

Pares, mares, avis, joves…aquí tornaran les sobretaules.

 

Les balconades i els accessos permeten seguir gaudint del paisatge. Us sentireu part de la natura, connectats als orígens més bàsics; connectats a a l’escalforeta del sol, a la brisa fresca, al cant dels ocells … sé que sona molt bucòlic, però així és. I tot això, sota la protecció d’una teulada, entre parets de pedra, parets de color turquesa fosc que per moments recorden les tonalitats del pantà que tenim a tocar i acompanyats de decoració rústica però moderna, amb un ampli taulell de rajoles al més pur estil provençal.

Balconades del porxo

 

Us ho he explicat prou bé?

Espero haver-vos donat una pinzellada clara i entenedora d’aquest nou espai d’esbarjo. Amb les imatges que us deixo en aquesta entrada del blog, en tindreu una idea més aproximada, i sinó, ja sabeu que ens podeu seguir a les xarxes socials, on procurem ensenyar-vos el que es va “coent”. Cal dir que ens falta ultimar algun detall com les portes definitives, però espero que ens doneu marge d’actuació, com us deia, necessitem anar pas a pas. I ara el principal, es que tots, vosaltres i nosaltres, continuem tenint salut i puguem encaminar de nou les nostres vides, i entre altres coses, tornar-vos a obrir les portes del “nostre trosset de cel”.

Acabat rústic de la cuina i llum led per zona de treball.

 

Com dic últimament, la ment no la tenim confinada. Si enyoreu les vostres escapades rurals amb qui estimeu, dediqueu algun moment en pensar en elles, en planejar-les a visualitzar-les, i ben aviat seran una realitat. Penseu en Cal Calot.

 

 

Ens veiem ben aviat!