A la muntanya també hi ha estiu

La gent de muntanya també sabem gaudir de l’estiu

 

Una afirmació més que certa. A la muntanya també hi ha estiu. Perquè l’estiu, no només es viu prop de la costa i passant el dia a la platja. Que si, que a la muntanya també sabem gaudir d’un bon gelat! I de migdiades sota l’ombra d’un arbre i de llargues nits de tertúlia prenent la fresca… I també ens mullem! Si, senyores i senyors, també ens mullem!

 

Com ??

Doncs si, lluny de la platja també sabem com treure’ns la calor del damunt. I ho fem amb aigua dolça, així  evitem un desengany quan badant, se’ns escapa una glopada d’aigua coll avall.

La Vall de Lord és regada per l’aigua de la pluja i el desgel de la neu. I també per un munt de fonts que humitegen la vall aquí i allà. La font més important és la que dona lloc a la deu del riu Cardaner, al municipi de la Coma i la Pedra. Seguint el seu pas riu avall apareix el fantàstic pantà de la Llosa del Cavall. Una fantàstica concentració d’aigües de muntanya que embelleixen encara més, el ja bonic paisatge de la zona. Una barreja de tonalitats blaves i verdes que no passen desapercebudes per a ningú. A més tot l’entorn, tan el dels rius i torrents, com el del pantà, ofereixen uns paratges plens de contrastos i amb un munt de fauna i vida, on el més salvatge dels animals i el més dòcil s’encreuen els seus camins.

Però el millor de tot, a l’estiu, es remullar-s’hi.  Ja sigui en el riu o torrents com en l’embassament.

 

Sortir a provar les seves aigües és rotundament, un èxit assegurat!

 

 

Com gaudim de l’aigua?

Els millors ingredients per gaudir-ne són el joc i l’aventura. En el riu i els torrents, no tot s’acaba sucant una miqueta els peus a l’aigua. Amb una mica d’imaginació podeu crear activitats divertides pels més petits, i si el que us agrada és l’aventura, perquè no proveu a remuntar algun torrent? Sereu capaços de seguir el pas de l’aigua muntanya amunt? Potser en sereu capaços, però si us plau, feu us d’una dosi de prudència, especialment si es preveu alguna tempesta d’estiu.

        

 

Pel que fa a l’embassament, què us he de dir, a part de nadar, i jugar a enfonsar-vos, també podeu provar de creuar-lo nedant. Que no… que és broma! Que es tracta de passar-ho bé i no pas de venir a patir! Perquè les vacances són per passar-ho molt bé i que els somriures no us abandonin el rostre. Per això en el pantà podeu llogar equipament esportiu per practicar vàries activitats aquàtiques. A més les podeu practicar individualment, en família i fins i tot amb la vostra mascota! Oi, que és genial? A més, amb el lloguer de l’equipament també us inclouen armilles salvavides. –Si, pel vostre gosset també -. Això de les armilles res, només és un tema de “ per si de cas”, clar que el més petit de casa nostra assegura que hi corre algun tauró, però no en feu cas, rumors de llar d’infants.

Per on anava??? A si? El lloguer de material… doncs això, a la riba del pantà hi ha dos centres on podeu llogar el material i us poden fer classes personalitzades. Aquests són kayak k1 i Relleus, gent de muntanya.

 

Quan dic material, no em refereixo a matalassos inflables

Us vaig parlant de material però encara no us especificat quin ni per a quina activitat. Bàsicament parlo de caiacs, taules de paddle surf, rems, patinet…

Ja ho veieu, podeu anar descobrint racons de la vall navegant per les aigües del pantà amb un caiac familiar, o en un individual. Treure a passejar el vostre gosset d’una manera totalment diferent a l’habitual o navegar drets i amb calma sobre una taula  de paddle surf, fer parada i provar el vostre equilibri practicant ioga mentre el va i vé de l’aigua us fa la guitza. I sinó, que carai, traieu el vostre nen interior i pedaleu amb patinet, aigües en dins per llavors lliscar tobogan avall.

 

Sigui com sigui, escolliu l’activitat que escolliu, ser del cert, que us ho passareu de conya.

 

I és que a la  muntanya, també fem estiu!

 

A part, els nostres hostes de Cal Calot gaudireu d’uns vals de descompte en el lloguer de material que ofereixen kayak k1 i Relleus Gent de Muntanya.

I abans de que se’m escapeu a agafar el banyador, deixeu-me subratllar dos punts:

1-  el pantà està a menys de 5 minuts en cotxe de Cal Calot. En un obrir i tancar d’ulls s’hi arriba.

2- la natura és un valor excepcional que cal cuidar. Si us plau, respecteu-la.

I ara……de cap a l’aigua!